„Mostar Sevdah Reunion“, band koji već 20 godina uspješno spaja sevdah, tradiciju i world music, dolazi na splitski Sustipan u sklopu 66. Splitskog ljeta!

Za sve obožavatelje „world music“ i  tradicionalne glazbe sprema se koncertna poslastica grupe „Mostar Sevdah Reunion“ u sklopu programa pod nazivom “Split post festum ”. Projekt će se odvijati pod okriljem 66. Splitskog ljeta na otvorenoj pozornici čarobnog Sustipana. Ovaj fantastični koncert je zakazan za 16.08.2020. s početkom u 21 sat.

Mostar Sevdah Reunion, jedan od najpoznatijih balkanskih, etno sastava, ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj glazbi – sevdahu. Glavna karakteristika ovog svjetski poznatog benda je upravo spoj iskustva i mladosti. Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske glazbe kroz suvremena aranžmanska rješenja. Prvi album koji su izdali 1999. godine sa glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, doživio je veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Svojim jedinstvenim i izvanrednim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća, ne prestaju oduševljavati publiku diljem svijeta! “Balkanski bluzeri”, kako ih svjetski mediji nazivaju, uspješno su odradili nastupe širom svijeta, no kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa, Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom.

Ne propustite ovaj koncertni spektakl okarakteriziran spojem iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima!

16. kolovoza na splitskom Sustipanu sa početkom u 21:00h.

Projekt „Split post festum“ osmišljen je i pokrenut u suradnji tvrtke Music Time i HNK Split kao dio programa Splitskog ljeta. U sklopu samog projekta održati će se još i koncert maestralnog Massima Savića. Oba koncerta garantiraju nezaboravnu večer ispunjenom predivnom glazbom i emocijama za pamćenje  koju donose  jedni od najuspješnijih glazbenika današnjice.