SF CABARET

 „SPLIT IN SPACE“

19.07.2020 .u 21:00h KULA KAMERLENGO, Trogir

SPLIT IN SPACE je cabaret koji se nadovezuje na hit predstavu Gradskog kazališta mladih Cabaret Splićanke, ali je i žanrovnski obogaćen znanstveno fantastičnim dodacima. Nakon Splićanki, na svoj su red došli muškarci iz GKM-ovog glumačkog ansambla; Ivo Perkušić, Siniša Novković i Matija Grabić. Njima je pridružena i Ana Gruica Uglešić čija je uloga u ovoj muškoj konstelaciji posebno fabularno iznenađenje.

Osim dramske parafraze društveno političkog aktualiteta, ovaj vas put, kao što i sam naslov kaže, vodimo i u svemir. Želimo da skupa s nama, iz svemirskog broda, pogledate svoj grad, ali i same sebe s onih visina s kojih se stvari jasnije vide. Kolažna forma cabareta koja podrazumjeva pjesmu, ples, stand up i burlesku, sigurno će vas zabaviti i nasmijati, ali i zamisliti te potaći da možda napravite redizajn ili remiks svoje identitetske matrice. Autor i redatelj ovog splitskog svemirskog eksperimenta je Ivan Leo Lemo, koreograf je Leo Mujić, scenografkinja je Vesna Režić, skladatelj je Zvonimir Dusper Dus, a kostimograf je Marko Marosiuk.

Mi vas ne vraćamo u prošlost iz jednostavnog razloga jer prošlost više ne postoji, a i ono čega se iz nje sjećamo, samo nam stvara nesporazume s onima koji pamte drugačije verzije.Riješite se prošlosti. Riješite se nostalgije. Lansirajte se s nama iz epicentra kataklizmične sadašnjosti u budućnost, u sutra, u u druge galaksije. Vratite se u budućnost koju zaslužujete, koju možete izabrati.A znamo da nas svih jako muči sadašnjost naše planete Zemlje.

Budite u orbiti. Budite korak ispred svog vremena. Budite naša publika.