Virtuoz na gitari, Vlatko Stefanovski, dolazi na splitski Sustipan u sklopu 66. Splitskog ljeta!

Za sve obožavatelje akustične gitare i najbolje svirke sprema se koncert Vlatka Stefanovskog u sklopu programa pod nazivom “Split So(u)l”-malo čarolije za dušu.

Program će se odvijati pod okriljem 66. Splitskog ljeta

na otvorenoj i čarobnoj pozornici na Sustipanu.

 Koncert je zakazan za 30.07.2020. s početkom u 21 sat.

 

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali je i  svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe “Leb i sol” snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Njegov prvi samostalni uradak “Kauboji i indijanci” (1994.) pokazao je njegove raznolike interese od dubokih korijena narodne glazbe do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluza. Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio kroz različite projekte. Vlatko Stefanovski se može pohvaliti zavidnom karijerom i svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet.Skladao je i glazbu za ruski film “Put na Sunce” redatelj Yesmina Ustaoglua koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini  makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stvara bogata glazbena djela, maštovito, okretno i s lakoćom. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.

Program „Split So(u)l“ osmišljen je i pokrenut u suradnji tvrtke Music Time sa HNK Split, organizatorima Splitskog ljeta. U sklopu samog projekta održati će se još i koncert fantastičnog Zorana Predina pod nazivom „Zoran pjeva Arsena”. Oba koncerta garantiraju nezaboravnu ljetnu uspomenu ispunjenom predivnom glazbom za dušu!