Virtuozi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hasuer, u svijetu poznatiji kao “2 Cellos” su, nakon više od 40 zemalja svijeta i više od 1.000 održanih koncerata, 10. marta priredili koncertni spektakl u dvorani Zetra u Sarajevu.

U Sarajevo dolaze s novim materijalom, albumom Score, snimljenim u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovaj album odlikuju prepoznatljivi hitovi poput My Heart Will Go On iz filma TitanicFor the Love of a Princess iz filma Hrabro srce te Moon River iz Doručka kod Tiffanyja.

Koncert će biti bez pauze iz dva dijela. Prvi dio koncerta je promocija albuma Score po kome se i naziva turneja. To su Lukine i Stjepanove najljepše i najdraže filmske melodije koje su obrađene na njihov način i koje će izvesti uz zagrebačke soliste. Drugi dio koncerta je u njihovom poznatom maniru po kojem su poznati širom svijeta.

Iza 2 Chellos je više od 10 miliona posjetilaca iz cijelog svijeta. Pet godina iz snova je iza njih, njihova karijera i dalje kontinuirano raste, a o sarajevskoj publici imaju samo riječi hvale.

Dokazao je nedavno to Stjepan Hauser u hotelu Evropa kada su putem videolinka najavili svoj muzički spektakl i kazali kako Sarajevo uvijek ima poseban tretman te su zapjevali poznate stihove  pjesme Sarajevo ljubavi moja.

Podsjetimo, njihova priča je počela prije pet godina kada su odsvirali Smooth Criminal Michaela Jacksona i snimili spot, a nakon što su na YouTube kanalu brzinom svijetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.