Pjesmom “Truba” Đuro i ekipa su započeli zabavu koja je trajala do kasno u noć, a potom su nastavili nizati hitove iz osamdesetih, devedesetih i 2000. godina. Hiljade Sarajlija i gostiju grada uglas s Đurom su pjevali “Mali motorin”, “Bolje letim sam”, “Dubrovački trubaduri”, “Jogging across Alipašino Polje”, “Ludnica”, “Nedim”…

Bombaj štampa je izvodila pjesme sa sve tri studijska albuma, a publici je posebno bilo drago čuti njihove starije hitove. Zanimljivo je kako su izveli čak i dvije još neobjavljene pjesme, “Udari me nečim” i “Samo lagano”, koje će se naći na njihovom novom albumu. Pored odlične svirke, u centru Sarajeva nije manjkalo ni smijeha uz neprolazne Đurine šale.
Sa Đurom na sceni su se našli osnivač grupe, gitarista Nedim Babović, bubnjar Edin Hadžagić te novi članovi, basista Sanin Lutvić i klavijaturista Nedžad Podžić Počko.

Iako je temperatura u Sarajevu ispod nule, to nije spriječilo ni mlade ni stare da još jednu noć uz dobru muziku proslave Novu godinu. Uz iće, piće, ples i pjesmu tako je protekao prvi dan 2019. godine u Sarajevu.

Podsjećamo, proteklu noć na istom mjestu je vladala fantastična atmosfera kada je u Novu godinu gotovo 10.000 Sarajlija i gostiju iz drugih gradova uveo Hari Mata Hari. Prednovogodišnje slavlje u Sarajevu obilježio je i Omladinski orkestar “MuzikArt” pod dirigentskom palicom Emira Mejremića koji je 30. decembra održao koncert najpopularnijih i najljepših arija i evergreena ispred Katedrale.