Jedan od naših najboljih interpretatora modernog sevdaha Božo Vrećo održao je koncert u beogradskom Sava centru kojem je prisustvovalo 4.500 osoba.
“Princ sevdaha” kako su ga najavili, oduševljen je publikom koja je s njim pjevala uglas, plesala i nagrađivala ga gromoglasnim aplauzom. Vrećo je ovaj koncert okarakterisao najboljim do sada.

“‘Beograd je moj savršeni partner’, tako je započela ljubav koja nema razmjere. (…) Kakva je to predivna energija, sigurno je da je ovo moj do sada najbolji koncert, Beograd me svim srcem voli. Hvala moja najdraža publiko, hvala za sve komplimente, ljubav, nježnost, suze i radost. Hvala Tomo i Gaga na organizaciji i marketingu ovog predivnog koncerta. Hvala mojim muzičarima koji su sa mnom spremni zakoračiti u svijet koji stvaram pred vašim očima, i sve je improvizacija i dar pa zato hvala mom dragom Bogu na ovakvim prilikama da Ga veličam”, napisao je Vrećo na društvenim mrežama.

Koncert je trajao tri sata, a poruke i čestitke pristizale su cijelu noć na njegovim društvenim mrežama. Na koncertu je predstavio pjesme sa svog novog albuma “Melek”, ali je pjevao i stare pjesme, te obrade. Bila je to još jedna noć puna emocija koje samo Vrećo zna probuditi svojim, kako publika kaže, anđeoskim glasom.

Video