Božo Vrećo na pulskom Kaštelu – skladbe u intimnom i mističkom ruhu.

Dana 13. srpnja bosanskohercegovački pjevač Božo Vrećo nastupio je na pulskom Kaštelu, u oazi zelenila i staroga kamena, u jezgri svjedočanstava o nekom minulom vremenu. Njegova monumentalna prisutnost upravo je bila primjerena tom povijesno značajnom ambijentu.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska muzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem.  Nakon četiri uspješna albuma, ovaj svestrani umjetnik izdao je svoj peti kantautorski album pod nazivom „Melek“ za Croatia Records. Muziku i tekst za sve kompozicije na novom albumu potpisuje Božo Vrećo.

Neki od vrsnih muzičara koji su radili skupa sa Božom na aranžmanima novih pjesama su: Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El Sha-Ary, Marko Louis, Vasil Hadžimanov, Stefan Milenković, Vasko Atanosovski, Igor Milevski te Oliver i Vera Josifovski (Luboyna). Kako i sam ističe, upravo rad sa ovim izvrsnim umjetnicima za njega predstavlja najveću nagradu i krunu uspjeha.

Božo Vrećo svestrana je umjetnička duša što dokazuje i činjenica da će uskoro izaći i njegova druga autobiografska knjiga. Njegova prva knjiga pod imenom „Mila“ jedna je od najprodavanijih autobiografija u proteklom periodu. Godina 2018 će za ovog pjevača uistinu biti dinamična i radna.

Krajem ljeta ovaj nadareni umjetnik izbacuje i modnu liniju sa imenom Božo Vrećo Design. No, pored ovih radnih uspjeha Božu Vreću očekuje jako puno koncertnih aktivnosti po prestižnim koncertnim dvoranama i festivalima. U rujnu ga očekuje turneja u Skandinaviji, a u listopadu u Americi i Kanadi.