Indexi i prijatelji ponovo prošli regijom, od Sarajeva preko Zagreba do Beograda

Indexi su već godinama samo velika glazbena uspomena, ali da trajno žive njihove pjesme i u nostalgičnoj i u novoj generaciji, o čemu brine naš projekt  u produkciji producenta Tomislava Kašljevića-  ”Indexi i prijatelji”.

Završni, beogradski koncert u Sava centru prštio je energijom izvođača na sceni i emocije koje su probudili u publici još jednom su pokazale neprolaznu snagu pjesama Indexa, od prvih “Svijet u kojem živim” i “Ti si mi bila u svemu naj naj” u izvedbi Teške industrije, do velikog finala, zajedničkog pjevanja svih izvođača “Ti si mi bila u svemu naj naj”.

Mladen Vojičić Tifa (“Krivac si ti”) i Dado Topić (“Pjesma o Davoru” u duetu sa Željkom Katavić Pilj i solo izvedba “Svijet u kojem živim”), suvišno je spominjati, oduševili su publiku, a novost su bile i pjevačice – Jasna Gospić Sparavalo (“Bila jednom ljubav jedna”, “Budi kao more”), Saška Janković (“Žute dunje”), Berna Balić (“Jutro će promijeniti sve”), te glumica Milena Vasić (“Pružam ruke”).

Muški dio pjevačke ‘reprezentacije’ činili su Giuilano (“Plima”), Goran Karan(“Predaj se srce” i “Bacila je sve niz rijeku”), Boris Novković (“Ispili smo zlatni pehar”, “Sanjam”), Neno Belan (“Sve ove godine”), Branko Đurić Đuro (“U jednim plavim očima”) i Saša Lošić (“Ti si mi bila u svemu naj naj” u duetu sa Đurom).

Novost je bio i voditelj programa, vrlo komunikativni Dejan Cukić, koji je nadahnutim najavama vodio publiku kroz opus Indexa, te i sam osebujno otpijevao čuvenu “Baladu”.