Legendarna klapa Cambi nastupila je na pozornici u Osijeku i Zenici, gdje je publika uživala u predivnim muškim glasovima koju su se orili dvoranama.

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike.Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od  splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.

Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene. Devedesetih godina prošlog stoljeća klapa  započinje svoj trijumfalni pohod na klapskoj i estradnoj sceni te uzastopno pobjedjuje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, te na medjunarodnom Festivalu zborova u Veroni. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju Z.S.Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. Klapske skupine time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pjesme, a obradama popularnih skladbi mnogo mladih  postaje istinskim zaljubljenicima klapske glazbe što je dovelo  do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina. Novi milenij donio je velike promjene u klapi, snimaju se nosači zvuka,nastupa se pred prepunim dvoranama u zemlji i inozemstvu, gostuje u brojnim tv emisijama, o klapi se često piše pohvalno u pisanim medijima.