Sjajni koncert PERPETUUM JAZZILE Opatija 25.08.2018, centar Gervais
Iz susjedne nam Slovenije po drugi puta u smo Opatiju doveli a’capella mješoviti zbor -Perpetuum Jazzile i opet su oduševili prepunu dvoranu centra Gervais. S obzirom na to da je po prvotnom planu koncert trebao biti održan na Ljetnoj pozornici, od čega se odustalo zbog loših vremenskih uvjeta, ne čudi što je Gervais bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Koristeći isključivo moć svog glasa 30-ak članova Perpetuum Jazzilea oduševljavalo je brojnu publiku iz pjesme u pjesmu te su svaki put nagrađivani velikim pljeskom, a na kraju su ispraćeni stajaćim ovacijama.

Tijekom nastupa koji je trajao 100-tinjak minuta izveli su brojne hitove popularne svjetske glazbe i neke pjesme s hrvatske i regionalne scene, a publika je posebno emotivno reagirala na pjesmu Moj galebe od legendarnog Olivera Dragojevića.

Spomenimo i kako je vrlo lijepo iznenađenje doživjela djevojčica Gabriela kojoj su povodom rođendana otpjevali Happy birthday.

Nema sumnje kako je svaki posjetitelj koncerta napustio Centar Gervais pod iznimno snažnim dojmom, naročito jer su vjerojatno i sami svjesni da su iza svake izvedene pjesme sati i sati uvježbavanja.

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana koji je s bendom (pod nazivom Gaudeamus) pokrenuo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih skladbi. Ovaj zbor u svom stvaralačkom opusu ima nekoliko studijskih i live albuma, a regionalne granice probili su 2009. godine snimivši spot obrade Totove ‘Afrike’ koja je na Youtubeu pogledana više od 16 milijuna puta. Snažne ritmove, bogate harmonije, neusporedivu kreativnost i osobitu mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka kombiniraju s jedinstvenim izričajem gdje ljudski glas oponaša glazbene instrumente, uglavnom udaraljke, i to je prava posebnost ove skupine umjetnika.
Njihov bogati repertoar obuhvaća aranžmane pjesme Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowiea, Georgea Bensona i ostalih glazbenih legendi.
Sve o ovoj sjajnom zboru možete saznati na službenim stranicama:www.perpetuumjazzile.si.