Popularni hrvatski pjevač i kantautor Boris Novković u klubu „Jedan“ je nastupio sa svojim bendom, a publici je predstavio nove i stare pjesme. Sjajna atmosfera je bila zagarantirana, a prve redove su, kako se i očekivalo zauzele dame.

Publika je u prepunom Klubu 1 pjevala s njim uglas, kako nove, tako i stare bezvremenske hitove. Stoga i ne čudi da njegova muzička priča traje već dugi niz godina i ne prestaje intrigirati publiku. Iskrenost kojom interpretira pjesme, bilo da ih je sam napisao vođen vlastitim zapažanjima ili da pjeva muziku drugih autora, dominantna je u muzičkom izrazu koji njeguje već više od tri decenije.

Njegova muzička karijera počela je 1986. albumom “Kuda idu izgubljene djevojke”, a istoimeni singl donio mu je nezapamćen uspjeh na prostorima bivše Jugoslavije. Pjesmom “Ti si mi posljednja nada”, koju je objavio prošle godine, najavio je novi muzički uzlet koji je opravdao singlovima “Čista ljubav” i “Moskva”, koji su postali veliki hitovi.
U dugogodišnjoj karijeri pisao je pjesme i za druge izvođače i najzaslužniji je za pokretanje karijere Tonyja Cetinskog, kojem je napisao neke od njegovih prvih hitova.