ŽELJKO BEBEK – 40 GODINA S VAMA

Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar – turneja kruna je karijere Željka Bebeka. Ova živuća rock legenda slavi 40 uspješnih godina u samom vrhu glazbene scene naših prostora. Radi se o istinskom glazbenom spektaklu, u kojem se Željku Bebeku na bini istodobno pridužuje čak 60 glazbenika članova Simfonijskog orkestra.   

Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene nekadašnje Jugoslavije početkom  70-ih kao frontman Bijelog Dugmeta. Do danas je ostao sinonim najplodnijeg glazbenog razdoblja grupe koju je napustio do 1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi ponajbolji glazbeni autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić. Bebek je njihove skladbe, gotovo sve do jedne sa svojom karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita! Od kultnog albuma Kad bi’ bio bijelo dugme Željko Bebek je s Bijelim dugmetom objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma. Nekoliko live albuma i više kompilacija singlova. Protekle je godine u čast glazbenog rođendana objavljena i njegova glazbena antologija s četiri CD-a.

Željko Bebek ovaj je glazbeni projekt pripremao nekoliko godina. Udružio se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije cjelokupne koncertne turneje „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“. Uz njega u projektu sudjeluju i druga glazbena imena, prije svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo, te dirigent Josip Cvitanović. 

Na predstojećoj turneji bit će otpjevani najveći hitovi Bijelog dugmeta kao što su: Selma, Ima neka tajna veza, Odlazim, Što bi dao da si na mom mjestu, Sve će to mila moja, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Sanjao sam noćas da te nemam…. Pa sve do prepoznativih Bebekovih hitova: Laku noć svirači, Gdje sam bio s kim’ sam pio, Kaldrma, Zuta ruža s Dunava, Da je sreće bilo, Tijana.